Maxime Depuydt (rechts) was bij Luik na de Amerikaanse overname overbodig.© BELGA

Overbodige Maxime Depuydt verlaat Luik voor een Henegouws avontuur bij Bergen: “Ik wil de laatste plek in de play-offs veroveren”

Maxime Depuydt, die na de Amerikaanse overname bij Luik overbodig was, heeft tot het einde van het seizoen getekend bij Bergen. De Henegouwers werken vanavond (19u45) de tweede speeldag van de Elite Silver en van de BetFirst BNXT League bij Feyenoord Rotterdam af.

Patrick Ceulemans

Maxime Depuydt heeft tonnen ervaring in de BetFirst BNXT League en was bij Brussels, Limburg United en Luik actief. In zijn laatste seizoen bij de club uit de Vurige Stede haalde hij gemiddeld 13 punten, 2,8 rebounds en 3,1 assists per wedstrijd. In de zomer van 2022 (juni) was Maxime Depuydt op het 3X3 WK in Antwerpen bij de 3X3 Lions aan de slag. België eindigde toen op de vierde plaats. “Ik ben verheugd om bij Bergen aan de slag te gaan en samen met het team onze doelstellingen te bereiken en de laatste plaats in de Belgische play-offs te veroveren”, verklaarde Depuydt. Ook algemeen manager Thierry Wilquin is tevreden met de transfer. “We zijn blij om een speler als Maxime in ons team te verwelkomen. Zijn ervaring en leiderschap op het veld zullen een waardevolle aanwinst voor ons zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer