Ferdinand Zylka (rechts), in een duel tegen Thijs De Ridder van Telenet Giants Antwerp, is de vervanger bij de Sinjoren van de geblesseerde Spencer Butterfield.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerp Giants hebben vervanger voor de onfortuinlijke Spencer Butterfield beet: Ferdinand Zylka komt over van Brussels

Telenet Giants Antwerp heeft net voor het einde van de deadline (15 maart, 24 uur) een vervanger voor de onfortuinlijke Spencer Butterfield op de kop getikt. De Duitser Ferdinand Zylka (24) komt over van Brussels en tekende een contract bij de Giants tot het einde van het seizoen.

Patrick Ceulemans

“Het moest snel gaan en dan hebben we eerst in eigen land naar mogelijkheden gezocht. Brussels komt uit in Elite Silver en na overleg met de club uit de hoofdstad was er geen probleem om met Ferdinand Zylka te onderhandelen. We kwamen vrijwel direct tot een akkoord. Zylka is een 24-jarige en 1m91 grote shooting guard. Hij beschikt over een uitstekende driepunter en kent de BetFirst BNXT League. Ik wil vooral Brussels en in het bijzonder manager Nikkel Kebsi bedanken voor de samenwerking,” zegt general-manager Eddy Faus van Telenet Giants Antwerp.

Zylka was al jeugdspeler bij de Duitse topclub Alba Berlijn actief. Daarna was hij bij onder meer Mitteldeutscher BC, Giesen 46ers en PS Karsluhe Lions aan de slag. Dit seizoen was hij bij Brussels in 14 wedstrijden goed voor een knap gemiddelde van 19 punten, 4 rebounds en 2 assists. De operatie van Spencer Butterfield aan de knie (gescheurde patellapees) is tevens goed verlopen. De Amerikaanse forward van de Sinjoren wacht nu een revalidatie van ongeveer acht maanden. Zondag (14 uur) werkt de kersverse Belgische bekerwinnaar de tweede speeldag van de BetFirst BNXT League en in Elite Gold af. De Sinjoren reizen naar Landstede Hammers Zwolle. Ferdinand Zylka maakt daar zijn debuut voor Telenet Giants Antwerp.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer