© luc daelemans

Celstraf dreigt voor belager OCMW-personeel en burgemeester Yzermans

Houthalen-Helchteren -

Een zestiger uit Houthalen riskeert een celstraf van 10 maanden. Meermaals belaagde de man het OCMW-personeel en schriftelijk stuurde hij bedreigingen naar burgemeester Alain Yzermans.

Geert Houben

De Hasseltse correctionele rechtbank is geen onbekend terrein voor de man. Enkele jaren geleden daagde hij erop als slachtoffer nadat hij een pak rammel had gekregen. Doordat het glas van zijn bril sneuvelde, raakte hij blind aan een oog. Maar ook de beklaagdenbank is hem welbekend. In februari liep hij al 20 maanden cel voorwaardelijk voor cocaïnehandel op. Dinsdag was het opnieuw prijs.

Nu moest hij zich verantwoorden omdat hij het OCMW-personeel had belaagd na huisvestingsproblemen. Ook het schepencollege moest er met vele telefoontjes aan geloven, net als burgemeester Yzermans. In oktober 2021 stond hij dan weer op de ruiten van het NAC in Houthalen-Helchteren te timmeren. De burgemeester en een bewakingsagenten kregen tal van verwijten naar het hoofd geslingerd toen ze tussenkwamen. Daarnaast vond de zestiger het ook nodig om tijdens de eerste minuten van 2022 meerdere keren naar de hulpdiensten te bellen omdat er vuurwerk werd afgestoken.

Tot slot was er nog de tenlastelegging voor inbreuken op de wapenwet. Op 1 juni 2022 viseerde hij met een golfstick een automobiliste die naar eigen zeggen iets te dicht langs zijn bakfiets passeerde. Het bleef bij wat gezwaai. Bij meerdere feiten had de man te diep in het glas gekeken. Toen de zitting bijna ten einde was, kwam de man nog binnengewaaid met de melding dat het nu ‘super’ met hem gaat.

Vonnis op 18 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer