Emma Meesseman is met Fenerbahçe veel te sterk voor Sopron in eerste kwartfinaleduel in EuroLeague basket

Emma Meesseman opende met Fenerbahce Istanbul de poort van de Final Four van de Euroleague Women. Fenerbahce Istanbul won de eerste partij van de kwartfinale met 82-62 van het Hongaarse Sopron.

Patrick CeulemansBron: BELGA

Emma Meesseman presteerde weer outstanding en leidde met 15 punten (6 op 11 shots), 6 rebounds en 4 assists Fenerbahce Istanbul na een 41-35 bonus halfweg naar een afgetekende 82-62 overwinning tegen Sopron. De tussenstand in de kwartfinale van de Euroleague staat 1-0. Teamgenote Breanna Stewart tekende voor 20 punten en 10 rebounds.

Wie in deze best of three tweemaal wint is geplaatst voor de Final Four De tweede partij is vrijdag in Hongarije. Als Fenerbahce Istanbul verliest krijgt het nog een derde en beslissende wedstrijd volgende week woensdag 22 maart in Istanbul.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Emma Meesseman won de Euroleague Women, de beste Europese clubcompetitie, al viermaal met het Russische Ekaterinburg. Dat is evenveel als Ann Wauters. De Belgian Cat kan deze campagne over haar ex-ploegmate bij de Cats wippen. Fenerbahce Istanbul is immers groot favoriet richting de Europese clubtitel. Anke De Mondt won ook één keer de Euroleague en dit met het Spaanse Salamanca.

Na Emma Meesseman (Fenerbahce Istanbul) is ook Kim Mestdagh op weg naar de Final Four van de Euroleague Women. In de eerste partij van de kwartfinale won Mestdagh (5 punten, 1 rebound, 1 assist) met het Italiaanse Schio met 75-63 (rust 40-33) van Valencia. Vrijdag is de return in Spanje. Wie in deze best of three tweemaal wint is geplaatst voor de Final Four (14 en 16 april) van de Euroleague. Een eventuele belle is volgende week 22 maart opnieuw in Schio.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer