© geva

Zutendaalse bib stelt gedichten van inwoners voor op poëzieborden

Zutendaal

Naar aanleiding van de Poëzieweek deed de bibliotheek van Zutendaal een oproep aan alle inwoners om zelf een gedicht te schrijven. Zeven Zutendalenaren kropen in hun pen en zonden een stukje in over vriendschap, gelinkt aan een plek in Zutendaal.

“Elk jaar opnieuw schenkt de gemeentelijke bibliotheek aandacht aan de Poëzieweek”, zegt bibliothecaris An-Sofie Weytjens. “Dit jaar kozen we ervoor om inwoners actief te betrekken door hen aan te zetten om zelf een gedicht te schrijven over vriendschap, het thema van de Poëzieweek in 2023. Het idee was om hun schrijfkunst achteraf op een opvallende manier tentoon te stellen. Zo hebben we de inzendingen aangebracht op poëzieborden die je nu kan terugvinden op zeven plekken in Zutendaal.”

De locaties zijn heel divers. “Sommige borden staan op stille plekken zoals midden in het bos bij Steleven of aan de visvijver in Papendaal”, aldus de bibliothecaris. “Andere staan dan weer op drukkere plekken zoals het centrum van Zutendaal of de ingang van het recreatiegebied Papendaalheide.” De borden blijven staan tot het einde van de zomer. Alle locaties staan vermeld op de website van de bibliotheek. (geva)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer