“De harmonie gebruikt de wagen al jaren als podium bij activiteiten en concerten”, zegt Pieter.© Jozef Croughs

Dieven weg met oplegger van fruitbedrijf: harmonie verliest podiumwagen

GINGELOM -

Maandagochtend hebben dieven toegeslagen op de plantage van het fruitbedrijf Cox in de Kriekelstraat in Gingelom. Ze stalen een grote oplegger.

“Wij werkten zondagavond nog tot 18.30 uur in de plantage. Toen we vertrokken, stond hij er nog. Toen vader maandagmorgen de oplegger wilde halen, was die weg”, zegt Pieter Cox. Meteen toen hij het hoorde, is Pieter een tocht in de buurt gaan maken. Buiten enkele sporen die richting Attenhoven leidden, was de wagen nergens te bekennen.

Pieter Cox.© Jozef Croughs

De aanhangwagen is 7 meter lang en 2,5 meter breed. Er kunnen 24 paloxen op. De oplegger kan aan drie zijden geopend worden om fruitpaloxen naar en van de plantages te transporteren en staat vol met publiciteit van Veiling Borgloon en Eburon. 

Harmonie

Naast het fruitbedrijf Cox is ook de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Gingelom door de diefstal getroffen. “Een aantal leden van onze familie spelen al vele jaren mee. De harmonie gebruikt de wagen al jaren als podium bij een aantal activiteiten en concerten. Wij hebben de diefstal bij de lokale politie gemeld en hopen dat de wagen snel wordt teruggevonden”, zegt Pieter. (jcr )

Ooggetuigen kunnen zich anoniem melden op het nummer 011/70.19.11 - Lokale Politie Sint-Truiden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer