Meltheads© Koen Bauters

Muziekwedstrijd Sound Track gaat verder zonder Muziekodroom: finale in C-mine

Genk -

Jonge bands en artiesten kunnen zich opnieuw inschrijven voor muziekwedstrijd Sound Track. Omdat de deuren van Muziekodroom nog altijd gesloten zijn, nemen de mensen van AFF nu het Limburgse luik in handen.

Christof Rutten

Sound Track (vroeger Limbomania in onze provincie) gaat per provincie op zoek naar jong muzikaal talent. In Limburg lag de organisatie altijd in handen van het team van Muziekodroom. Zij organiseerden niet alleen de finale in de concertzaal aan de Bootstraat in Hasselt, ze namen ook de voorrondes voor hun rekening en boden laureaten achteraf mee ondersteuning.

Nu Muziekodroom nog altijd niet open is, nemen ze in Genk de touwtjes in handen. “De jammere exit van Muziekodroom wordt opgevangen door een coalitie van Limburgse spelers: AFF, de organisatie achter o.a. Absolutely Free Festival, sluit aan bij het project en verenigt Limburgse spelers als C-mine, De Serre, Farrm, JC De Bilding, Pukkelpop, PXL Music en Rock Herk”, klinkt het in het persbericht van overkoepelende organisator vi.be.

C-mine

De finale vindt plaats op 9 december in C-mine dit najaar en in plaats van een Genkse voorronde komt er in de plaats een in Bilzen. Met andere woorden: dat Muziekodroom de deuren snel weer opent, is verre van zeker.

Zover zijn we echter nog niet: eerst is er de mogelijkheid voor bands en artiesten - in welk genre ook, als het maar live is - om zich in te schrijven. Dat kan tot en met 28 mei op de site van vi.be

Laureaten van vorige edities zijn onder anderen Meskerem Mees, Shaka Shams, BLUAI en Meltheads. Alle info vind je via sound-track.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer