Lommel SK te sterk voor Jong Genk in Limburgse derby.© TV Limburg

     

Cauê helpt Lommel SK met twee goals in drie minuten aan derbyzege tegen Jong Genk

Lommel SK hield de drie punten thuis in de Limburgse derby tegen Jong Genk: 2-0. Twee doelpunten in amper drie(!) minuten van Cauê zorgden voor een tweede driepunter op rij. Een voorin onmondig Jong Genk kon geen kans verzilveren. Leider Lommel SK loopt vijf punten uit op Deinze.

Sven Claes

Het afwezige publiek zondagavond in het Soevereinstadion had ongelijk. De neutrale toeschouwer kirde van de pret. De Limburgse derby in de Challenger Pro League leverde een attractief en open kijkstuk op. Met 24 doelpogingen voor Lommel SK en 20 voor Jong Genk ging de partij op en neer. “In tijden dat wedstrijden zeer berekend zijn met passief spel, is het fijn dat er ook nog zulke open wedstrijden zijn”, vertelde de Lommelse assistent-trainer Willem Weijs, die de geschorste Steve Bould op de bank verving. “We zijn blij dat we de ingezette koers van vorige week tegen Dender kunnen voortzetten na een lastig begin in 2023.”

© Patrick Smets

Doelpuntendroogte

De verguisde Cauê haalde in de tweede helft zijn gram met twee doelpunten in slechts drie(!) minuten. De Braziliaanse aanvaller wist 4,5 maanden de netten niet te vinden, maar koos dus de Limburgse derby uit om een einde te maken aan de droogte. Cauê, die met een ingetapete duim speelde, glimlachte van oor tot oor.

“Ik ben in de eerste plaats blij voor het team”, vertelde de 20-jarige aanvaller. “Maar uiteraard ook voor mijn twee doelpunten na zo’n lange tijd van droogte. Dit is een grote opluchting voor mezelf. Het feit dat ik dan tweemaal scoor in drie minuten maakt het extra mooi. Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen en ik moet nu hierop verder bouwen. Ik hoop dat ik nu gelanceerd ben voor de rest van het seizoen. Ik ben door een zware periode gegaan. Ik heb zulke tijden al wel vaker meegemaakt tijdens mijn loopbaan en het enige wat je dan kan doen, is hard blijven werken en blijven geloven in jezelf.“

© Patrick Smets

Ketchupfles-principe

Ook Weijs haalde de loftrompet boven voor zijn Braziliaanse goudhaantje. “Cauê is een goed mens. Hij heeft hard gewerkt om dit om te draaien. Hoe? Extra namiddagsessies of na de trainingen bleef hij hongerig om extra arbeid te leveren. Het is hem méér dan gegund en ik ben blij dat het er nu voor hem uitkomt. Kennen jullie in België het ketchupfles-principe? Het is een typische Nederlandse uitdrukking, maar ik hoop alleszins dat dat nu voor Cauê werkelijkheid wordt. Hij heeft het meer dan verdiend.”

© Patrick Smets

Hans Somers: “Bal moet tegen het net om te winnen”

Voorin knelde het schoentje bij Jong Genk. Een resem kansen, de ene al gevaarlijker dan de andere, maar scoren lukte niet in de Limburgse derby. “Ik had op een bepaald moment het gevoel dat de ploeg die scoorde de wedstrijd naar zich toe zou trekken en dat is ons verhaal”, analyseerde trainer Hans Somers. “Het gebeurt iets te vaak. We voetbalden best goed en de grote kansen die je hebt, moet je gewoon afwerken. Die bal moet tegen het net. Je kan nooit winnen als je niet scoort. Zo simpel is dat. Simpeler kan ik het niet uitdrukken. We gooiden het weg na een ongelukkige hoekschop. We moesten iets doen en laten openingen. Dat stukje maturiteit missen we dan. Maar ik zou het erger vinden, moesten we die kansen niet creëren, want dan zouden we niet eens tot goed voetbal komen en dat doen we wél. Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke wedstrijd. We moeten deze nederlaag niet te diep in ons hoofd steken, want dit kan gebeuren.” (svc)

LOMMEL SK: Ivezic - Tsoungui, Amankwah, Wuytens (87’ Neven), De Grand - Metinho, Pierrot (77’ Henkens), Thordarson (58’ Fatah) - Martinez, Cauê (87’ Mijovic), Vancsa.

JONG GENK: Penders - Martens, Didden, Dierckx, Rommens - Geusens, Toma, Bangoura (73’ Rotundo) - Arabaci (67’ Nuozzi), Yayi Mpie, John.

DOELPUNTEN: 67’ Cauê 1-0, 70’ Cauê 2-0.

GELE KAARTEN: 19’ Metinho (opstootje), 19’ Bangoura (opstootje), 34’ Dierckx (tackle).

SCHEIDSRECHTER: Simonini.

TOESCHOUWERS: 500 

 Patrick Smets 

 Patrick Smets 

Aangeboden door onze partners