Na de druk bezochte lichtstoet in Vlijtingen hebben carnavalsvierders nog tot in de vroege uurtjes gefeest in de cafés en op het carnavalsbal.© Tom Palmaers

Carnavalsvierders keren zich tegen politie tijdens vechtpartij in Vlijtingen: drie agenten gewond

Riemst -

Carnavalsvierders hebben zich zondagochtend tegen de politie gekeerd toen die tussenbeide kwam bij een vechtpartij in Vlijtingen. Drie agenten raakten gewond toen ze tegen de grond werden gestampt. De politie kon enkele verdachten uit Riemst en Voeren arresteren.

Marij Wyers

Het carnavalsfeest in het dorp eindigde rond 4 uur in de ochtend in mineur. Na de lichtstoet, het carnavalsbal en de drankjes op café kregen twee carnavalsgroepen het met elkaar aan de stok. Op straat kwam het tot een zware vechtpartij. De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst werd opgeroepen om de rivaliserende groepen van elkaar te scheiden. Toen de agenten tussenbeide kwamen om erger te voorkomen, keerde een groep carnavalsvierders zich tegen de politie. Meerdere mannen stampten en sloegen de agenten tegen de grond. Er zou ook nog zijn nagetrapt toen de agenten al op de grond lagen. Volgens getuigen zouden de carnavalsvierders vreselijk tekeer zijn gegaan. De politiemensen die werden geviseerd, waren op dat moment bezig met het boeien van enkele vechtersbazen. Meerdere betrokkenen konden gaan lopen. De politie kon wel nog enkele verdachten arresteren. Het zou gaan om twintigers en dertigers uit Riemst en Voeren.

Drie politiemensen van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst liepen zware kneuzingen op. Korpschef Dirk Claes bevestigt dat drie mensen werkongeschikt zijn na een interventie in Vlijtingen. Ze werden zwaar geslagen en gestampt. Het onderzoek naar de vechtpartij is overgenomen door politie Carma.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer