© Twitter ISU Speed Skating

Geen medailles op dag 2 van WK shorttrack: baaldag voor Hanne Desmet na vierde plaats en diskwalificatie

Hanne Desmet heeft net naast een medaille gegrepen op de 1500 meter shorttrack op het WK in Seoul. Onze 26-jarige landgenote hoopte enorm op een medaille, maar mist het podium net. Later werd Desmet ook uitgesloten voor de finale op de 500m.

Thomas Cami

  1500m: net geen medaille voor Hanne Desmet, Stijn Desmet wint B-finale

  Het goud was voor de Nederlandse Suzanne Schulting, die de Zuid-Koreaanse Minjeong Choi en de Canadese vKim Boutin net achter haar hield. Hanne Desmet kwam enkele millimeters te kort voor een bronzen medaille.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Stijn Desmet kende dan weer wel succes, al was dat wel in de B-finale waar geen medailles worden uitgereikt. De 24-jarige Belg won de B-finale. Onze andere landgenoot, Rino Vanhooren, eindigde zevende in de A-finale.

  500m: Hanne Desmet gediskwalificeerd

  Desmet finishte als 3e in haar halve finale, maar werd achteraf uitgesloten omdat ze haar Canadese concurrente Kim Boutin in de kussens had gewerkt. Ook hier geen medaille dus voor onze landgenote. Stijn Desmet eindigde vierde in de B-finale.

  Aangeboden door onze partners

  Hoofdpunten

  Aangeboden door onze partners

  Lees meer