Seppe Rotty slaat de bal door het Piacenza-blok van Alonso en Brizrard.© Bart Vandenbroucke

Volleybal Halve finales CEV Cup Knack Roeselare - Piacenza 3-0

Seppe Rotty heeft met Roeselare uitzicht op Europese finale: “Moeilijkste stap volgende woensdag in Piacenza”

ROESELARE -

Alweer een zinderend Europees avondje dinsdag in de Roeselaarse Tomabelhal. Met een collectieve prestatie om u tegen te zeggen stuurde underdog Roeselare favoriet en kersvers bekerwinnaar Piacenza met een klinkende 3-0 om de oren terug naar Italië. De finale van de CEV Cup wenkt, al beseffen Seppe Rotty en maats maar al te goed dat de kwalificatie afdwingen in de terugmatch volgende woensdag in Piacenza nog een zware opgave wordt.

Ivan D'Hoop

Lachend en genietend maar vooral geregeld scorend. Seppe Rotty liep dinsdagavond over het terrein in de Tomabelhal alsof hij elke week een halve finale in een Europese beker speelt.“Je mag, nee, je moet genieten van zulke hoogtepunten”, opent de bijna 22 jaar jonge receptie-hoekspeler. “Zeker als het allemaal zo lekker loopt zoals dinsdagavond bij ons tegen Piacenza. Tot 4-8 in de eerste set kreunden we onder de druk van het Italiaanse opslaggeweld, maar we kregen hun servicedruk uiteindelijk toch onder controle. Door zuiverdere recepties, maar ook door fouten te vermijden als we gedwongen werden tot hogere en dus tragere aanvallen.”

“Ons tactische plannetje klopte perfect, ook in blok- en achterveldverdediging. Na 9-8 en drie breakpunten namen we de match in handen. We behielden de controle, al werd het in de tweede en derde set nog zwoegen en bibberen om eerst een 18-12- en daarna een 14-8-voorsprong telkens met 25-23 af te ronden.”

“Nee, we hebben dat wenkende finaleticket nog lang niet op zak. De moeilijkste stap volgt volgende week woensdag in Piacenza”, blijft Seppe Rotty met beide voeten op de grond. “Piacenza bleef dinsdag onder zijn beste niveau van in de Italiaanse bekermatchen tegen Perugia en Trentino. Misschien hadden ze ons toch onderschat en zich mispakt aan de sterkte van Roeselare.”

Hel van Mjiende

“Dat zal volgende week in de terugmatch alleszins niet meer het geval zijn. We mogen dan ook een geprikkelde thuisploeg verwachten, die allicht de aan de rug geblesseerde Cubaanse middenman Robertlandy Simon recupereert. Wij hebben twee kansen. Ofwel winnen we twee sets of, als dat niet lukt, winnen we de beslissende golden set. De opdracht is simpel, maar de uitvoering ervan wordt aartsmoeilijk. We zullen onszelf opnieuw moeten overtreffen om de volgende stunt te realiseren.”

Vrijdag al wacht Roeselare de kortste verplaatsing van het seizoen. Die naar de Vaubanzaal in Menen voor de tweede match in de Champion play-offs. “Uiteraard kijk ik uit naar een nieuwe confrontatie met mijn ex-club. We verwachten alleszins een moeilijkere match dan de bekerfinale van bijna twee weken geleden. Ik weet maar al te goed hoe het kan spoken in de Hel van Mjiende.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer