Manchester United-spits Wout Weghorst heeft het verkorven bij eigen fans na “heiligschennis” voor clash met Liverpool

Wout Weghorst (30) ligt momenteel onder vuur bij zijn eigen Manchester United-fans. Er zijn namelijk beelden opgedoken van de spits, waarop te zien is dat hij bij het betreden van Anfield - vlak voor de aftrap van Liverpool-Manchester United - het This is Anfield-bord aanraakt. Dat wordt onder de United-supporters gezien als heiligschennis.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf

Dat Weghorst juist dit nú deed - vlak voor de kraker tegen de rivaal - valt slecht. Bovendien liet de aanvaller weinig bijzonders zien tijdens de wedstrijd, die zijn ploeg zeer pijnlijk met 7-0 verloor. Na minder dan een uur werd hij uit zijn lijden verlost.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het opmerkelijke moment werd door Liverpool TV vastgelegd. Normaal gesproken tikken alleen de spelers van Liverpool het bord aan. Al scherpte trainer Jürgen Klopp de ’regels’ hiervoor eerder aan. Zolang de selectie geen prijs pakte, mocht niemand het bord aanraken. Cody Gakpo moet derhalve bijvoorbeeld nog hierop wachten dus.

Weghorst heeft ooit eerder een uitspraak gedaan over zijn liefde voor The Reds. In 2020 zei hij - toen speler van Vfl Wolfsburg - dat hij ’nog steeds kippenvel krijgt van You ’ll Never Walk Alone’.

© AFP

Weghorst heeft inmiddels gereageerd op de ophef. Op Instagram laat hij weten dat hij het bordje aanraakte om Virgil van Dijk te pesten.

“Normaal gesproken geef ik geen commentaar op berichten in de media, maar nu is dat het wel waard omdat de geweldige supporters van United belangrijk voor mij zijn. Ik weet van de nationale ploeg dat Virgil dat bordje altijd aanraakt. De enige bedoeling die ik had is dat ik hem voor de wedstrijd wilde plagen door hem ervan te weerhouden het bordje aan te raken.”

“Als kind was ik altijd supporter van FC Twente, nu ben ik een trotse speler van Manchester United. Aan mijn betrokkenheid bij deze ongelofelijke club kan nooit worden getwijfeld. Zondag was een verschrikkelijke dag voor ons allemaal. We zullen samen sterker terugveren en onze doelen voor dit seizoen halen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer