RTV_Partij cocaïne aan kippenhok in Putte leidt tot gewelddadige ontvoering: politie pakt zes mannen op.© RTV

Partij cocaïne aan kippenhok leidt tot gewelddadige ontvoering: politie pakt zes mannen op

Zes mannen zijn opgepakt voor een gewelddadige ontvoering in het drugsmilieu. Een man uit Putte werd aangevallen, geboeid en in de koffer van zijn eigen auto gegooid nadat een partij cocaïne was aangetroffen bij een kippenhok in een veld. In het kader van dit onderzoek was er ook een huiszoeking in Lommel.

sare, tdk

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen startte in oktober een onderzoek na de gijzeling van een 29-jarige man. Hij werd aan een wei aan de Lierbaan in Putte door drie mannen aangevallen, geboeid en in de koffer van zijn eigen auto geduwd. Het slachtoffer werd enkele uren tegen zijn wil vastgehouden, maar kon uiteindelijk ontsnappen.

“In het onderzoek naar de gijzeling konden de speurders van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen al snel de link leggen naar de vondst van een partij cocaïne die op 20 augustus door PZ Bodukap werd aangetroffen aan een kippenhok op een wei aan de Lierbaan in Putte. In een winkelzak vond de politie toen 20 blokken cocaïne . De buurt werd verder uitgekamd en de politie vond in verschillende dozen nog tientallen pakken”, zegt het parket Antwerpen.

De onderzoeksrechter gaf op 14 en 16 februari 2023 de opdracht tot negen huiszoekingen in Boom, Herent, Lier, Lommel, Mechelen en Nijlen. Na de verhoren en de voorleidingen heeft de onderzoeksrechter zes mannen tussen 19 en 56 jaar onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De raadkamer in Mechelen heeft de aanhoudingen intussen ook bevestigd.

“Het onderzoek door FGP Antwerpen en onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verdergezet”, aldus het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer