Pedro Rodrigues Filho© rr

Braziliaanse seriemoordenaar van 100 slachtoffers doodgeschoten

De ergste seriemoordenaar van Brazilië is zondag overleden, nadat hij werd neergeschoten. Dat hebben de Braziliaanse autoriteiten bekendgemaakt. Pedro Rodrigues Filho (68) had zo’n honderd moorden op zijn kerfstok. Hij zat in totaal 42 jaar achter tralies, maar was sinds 2018 weer op vrije voeten.

jvhBron: BELGA

Pedro Rodrigues Filho, bekend als ‘Pedrinho Matador’ of ‘Killer Petey’, werd zondag om het leven gebracht nabij het huis van een familielid in Mogi das Cruzes, dicht bij Sao Paulo. “Het slachtoffer werd door geweerschoten geraakt en de verdachten zijn gevlucht”, meldt het Braziliaanse staatssecretariaat voor Openbare Veiligheid. Er is een onderzoek opgestart naar de moord.

Officieel werd Rodrigues Filho veroordeeld voor 71 moorden, maar de man zou naar eigen zeggen meer dan honderd drugdealers, verkrachters, en moordenaars hebben gedood. De 68-jarige moordenaar raakte na zijn vrijlating in 2018 bekend bij het grote publiek door zijn levensverhaal te vertellen aan verschillende media en in documentaires. Ook op de videoplatformen YouTube en Kwai werd hij een ster. 

Volgens criminoloog Ilana Casoy, die het boek ‘Serial Killers: Made in Brazil’ schreef, was het Pedrinho erom te doen om de samenleving te verbeteren. Hij zou enkel mensen hebben geëlimineerd die hij zelf als “ongewenst” beschouwde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer