Mallory Gabsi (rechts) neemt de prijs van ‘jonge chef van het jaar’ in ontvangst. — © AFP
26-jarige Belgische chef-kok Mallory Gabsi haalt Michelinster binnen met restaurant in Parijs
Minder dan een jaar nadat hij in de Franse hoofdstad Parijs zijn eigen restaurant heeft geopend, mag de Belgische chef-kok Mallory Gabsi een eerste Michelinster op de gevel spijkeren. Dat is maandag gebleken bij de bekendmaking van de nieuwe editie van de Michelingids. Hij werd er ook uitgeroepen tot “jonge chef van het jaar”.
De 26-jarige Mallory ‘Malou’ Gabsi, geboren in Elsene, werkte volgens zijn website onder meer bij de sterrenchefs Yves Mattagne (restaurant ‘Sea Grill’) en Gert De Mangeleer (‘Hertog Jan’). In 2020 nam hij deel aan het Franse tv-programma ‘Top Chef’ (ook in Franstalige België te zien), en vorig jaar opende hij het restaurant ‘Mallory Gabsi’ in Parijs.
In België kwam Gabsi onlangs nog in het nieuws omdat hij in september 2020 betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij op een lockdownfeestje. Daarover loopt een rechtszaak voor de Brusselse correctionele rechtbank. Het vonnis wordt verwacht op 15 maart.
De Michelin-inspecteurs kenden één nieuwe chef-kok in Frankrijk het maximum van drie sterren toe: de 47-jarige Alexandre Couillon, van het restaurant ‘La Marine’ in Noirmoutier (Vendée), in het westen van Frankrijk.
Er zijn nu 29 driesterrenrestaurants in Frankrijk, tegen 31 vorig jaar. Eerder raakte al bekend dat de chef-koks Guy Savoy en Christopher Coutanceau een ster verloren, en er was de sluiting van het driesterrenrestaurant van Christophe Bacquié.
Hoofdpunten
Appeltans kiest voor topadvocaat (en legt zo strategie al op tafel)
Minister Demir scherp voor stad Genk: “Erkenning moskeeën is nachtmerrie”
Papa van Sanda Dia toont de vuile schoenen van zijn zoon: “Dit is het enige wat me nog rest van hem”
15 dagen rijverbod voor trucker die Yvo Meeuwis doodreed: “Hij rijdt met geen enkel voertuig meer. Zelfs niet met een motorfiets”
Beste van Plus
Lees meer
Takeaway tip: koppel brengt Indische keuken naar Herk-de-Stad: “Tikka massala als favoriet”
Jeroen Meus bakt verjaardagstaart: exotische pavlova, chocoladetaart met kokos en biscuit met limoen
DE GROTE TEST. Topslager proeft 13 soorten vegetarisch gehakt en buist er slechts één niet: “Enige waarbij je een heel klein beetje zou kunnen gaan twijfelen”
Waar eet … Loredana Falone? “Hier waan ik me onmiddellijk in la bella Italia”