Max Verstappen rijdt Ferrari en Mercedes op grote afstand: de conclusies van onze F1-watcher in Bahrein

Max Verstappen is op de best mogelijke manier aan het nieuwe F1-seizoen begonnen. In Bahrein pakte hij pole en won hij - voor het eerst in zijn carrière - de openingsrace van het seizoen. Teammaat Sergio Perez maakte er een dubbelslag voor Red Bull van. De eerste conclusies.

Marc Cornelissen

Verstappen heeft de bovenhand

Max Verstappen en zijn Red Bull-team hebben hun favorietenrol helemaal waargemaakt. Het weekend begon moeilijker dan verwacht, maar Verstappen pakte zaterdag wel de pole en reed zondag vrij makkelijk naar de overwinning. Sergio Perez was de ideale wingman, maar zonder de kopman te bedreigen.

“Perfecte start van het seizoen, het racetempo was heel goed. Dank aan het hele team”, zei Verstappen in zijn uitloopronde.

En onder het podium: “De eerste stint was goed, daar sloeg ik de kloof. Daarna was het een kwestie van banden managen. Mijn eerste overwinning hier, eindelijk. We hebben een goed racepakket.”

Ferrari te traag en niet betrouwbaar

Vorig jaar begon Max Verstappen met een uitvalbeurt in Bahrein, nu moest Leclerc zijn auto aan de kant zetten. Ferrari begint dus aan het seizoen met een tragere auto, maar ook met een onbetrouwbare. Leclerc moest voor de start van de race al een onderdeel van de motor vervangen. Niettemin viel hij na 40 ronden stil naast de baan. Carlos Sainz haalde wel de eindmeet, maar werd pas vierde.

Fernando Alonso neemt zijn oude rivaal Lewis Hamilton te grazen.© AP

Alonso-hype duurt voort

De meeste buzz hing heel het weekend rond de 41-jarige Fernando Alonso, die in de vrije trainingen zelfs sneller was dan Max Verstappen. De Spanjaard versierde uiteindelijk de vijfde startplek, voor de twee Mercedessen, en praatte openlijk over een gevecht met Ferrari om een podiumplaats.

In de eerste ronde werd Alonso langs achter aangereden door zijn teammaat Lance Stroll. Daardoor kwam hij achter Hamilton en Russell terecht en werd zijn race een gevecht met de Mercedessen, in plaats van de Ferrari’s. Maar Alonso vocht terug. Met een sublieme inhaalactie pakte hij Hamilton, zijn oude rivaal. Daarna joeg hij met succes op zijn landgenoot/protégé Carlos Sainz. Leclerc was toen al weg. Alonso dus naar het podium. De Aston Martin is een snelle auto, ook in de lange race, en bovendien heel robuust. “Heerlijke auto om mee te rijden”, zei de Spanjaard onderweg.

“Wat hebben jullie gedaan, de tweede beste auto, proficiat”, zei hij na zijn 99ste podium. “De start was niet zo goed en dus moest ik terugvechten. Maar dat was leuk.”

Charles Leclerc staat te voet, zijn Ferrari liet hem in de steek.© AP

Mercedes schrijft auto al af

Mercedes strandde in de kwalificaties op 6 tienden van een seconde, net als vorig jaar. Het trok meteen daarna, nog voor de race, al zware conclusies: deze auto gaat de schop op. “Ik denk niet dat dit pakket ons nog competitief gaan maken. We hebben in de winter ons best gedaan, maar nu moeten we samenzitten met de ingenieurs. Die zijn niet dogmatisch, er zijn geen heilige koeien, we moeten samen uitmaken welke richting we uit moeten om races te winnen.”

Mercedes had in de race pas de vierde snelste auto. Aston Martin was sneller - met een Mercedesmotor, nota bene!

“We hebben werk te doen, maar ik geloof in jullie allemaal”, zei Hamilton.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer