© Getty Images via AFP

Uitgeweken Bolsonaro hint op deelname aan volgende presidentsverkiezingen in Brazilië: “Mijn missie is nog niet voorbij”

De Braziliaanse oud-president Jair Bolsonaro heeft zaterdag gehint op een mogelijke deelname aan de presidentsverkiezingen van 2026. De rechtse politicus zei op een conservatieve conferentie in de Verenigde Staten dat hij het gevoel heeft dat “zijn missie nog steeds niet voorbij is”, maar tegelijkertijd werd niet duidelijk of hij ooit nog huiswaarts zal keren.

gjsBron: BELGA

Ook trok Bolsonaro de uitslag van de vorige verkiezingen opnieuw in twijfel. Hij verloor op het nippertje van de linkse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva. Voorafgaand aan de stembusgang verklaarde Bolsonaro dat hij alleen kon verliezen door fraude. Zijn aanhangers vielen op 8 januari overheidsgebouwen in de hoofdstad Brasilia aan uit onvrede over de verkiezingsuitslag.

De Braziliaanse politicus ontving tijdens de conferentie staande ovaties, bijvoorbeeld toen hij het had over het versoepelen van regels voor wapenbezit. Het meerdaagse evenement werd afgesloten met een speech van de Amerikaanse oud-president Donald Trump. 

De 67-jarige Bolsonaro, ook wel de Tropische Trump genoemd, reisde eind december onverwachts naar de Verenigde Staten. Dat deed hij enkele dagen voordat hij werd opgevolgd door Lula. Bolsonaro zei vorige maand in een interview met The Wall Street Journalist dat hij in maart terug zal keren naar Brazilië om er de oppositie te leiden. Of dat nog steeds het plan is, is niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer