© BELGA

Medaille nummer drie op het EK: Julien Watrin snelt in Belgisch record naar zilver op 400m

Julien Watrin heeft zaterdagavond de zilveren medaille veroverd in de 400 meter bij de mannen op de Europese kampioenschappen indooratletiek in het Turkse Istanboel.

raheBron: BELGA

Onze landgenoot zette in de finale 45.44 op de tabellen, een verbetering van zijn eigen Belgisch record, dat hij vrijdag in de halve finales op 45.82 had gebracht. Zowat een jaar geleden was hij in de Servische hoofdstad Belgrado goed voor 45.88. In Istanboel moest hij enkel de Noorse sensatie Karsten Warholm laten voorgaan, die in 45.35 naar het goud snelde. Dankzij een fabuleuze eindsprint was Watrin in de laatste rechte lijn nog voorbij de Zweed Carl Bengtström (45.77) gegaan.

Voor België was het de derde medaille op deze Europese kampioenschappen, na goud en brons voor respectievelijk Nafi Thiam en Noor Vidts in de vijfkamp.

Ook Alexander Doom was geplaatst voor deze finale, maar moest in laatste instantie afzeggen vanwege een hamstringblessure. Zondagavond is er nog de finale van de 4x400 meter, maar het is nog niet duidelijk of Doom die zal halen. Als Doom niet in actie kan komen, is Christian Iguacel zijn vervanger. De andere teamleden zijn Dylan Borlée, Kevin Borlée en Julien Watrin.

© BELGA

“Ik vind bijna geen woorden om mijn gevoel uit te drukken, zo onwaarschijnlijk tevreden ben ik”, glunderde Watrin. “Het kan in een race in een fractie van een ogenblik gedaan zijn dus het is geweldig dat ik tot hier geraakt ben. Ik eindig als tweede in de finale, haast niet te geloven. Ik voelde na de halve finale dat ik nog sneller kon lopen. Ik geraakte tijdens de finale even ingesloten maar verspeelde gelukkig niet te veel energie.”

In de finale moest hij enkel de Noorse sensatie Karsten Warholm laten voorgaan, die in 45.35 naar het goud snelde. Dankzij een fabuleuze eindsprint was Watrin in de laatste rechte lijn nog voorbij de Zweed Carl Bengtström (45.77) gegaan en kwam hij zowaar nog dicht bij Warholm. “Het is misschien veel gezegd dat ik hem bijna te pakken had, maar wie weet als de meet enkele meters verder lag. Al had Karsten ongetwijfeld ingecalculeerd dat hij het na 400 meter zeker voor mij zou halen”, voegde de Belg met een knipoog toe. “Ik ken hem, hij is echt een toffe kerel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer