© AFP

Fernando Alonso opnieuw sneller dan Verstappen in laatste vrije training

Fernando Alonso was opnieuw de snelste man op de baan in de laatste vrije training van de GP van Bahrein. Hij dook 5 duizendsten onder de tijd van wereldkampioen Max Verstappen. Om 16 uur beginnen de kwalificaties en weten we of de Aston Martin echt meedoet voor de hoofdprijs.

Marc Cornelissen

Fernando Alonso en Aston Martin waren al de verrassing van de wintertests en in de vrije trainingen voor de eerste GP van het jaar trekken ze die lijn gewoon door. FP3 werd verreden bij daglicht en is dus weinig relevant voor de kwalificaties van straks en de race van zondag. Vandaar nog enig voorbehoud. Maar de Aston Martin lijkt de enige auto die de Red Bull van Max Verstappen kan bedreigen.

Alonso zette al vroeg in de sessie een snelle ronde neer en zijn teammaat Lance Stroll bevestigde met de tweede tijd. Op dat moment had Max Verstappen alleen maar op de harde band gereden. Hij had ook een tijd stilgestaan terwijl er aan de sidepods gewerkt werd.

Fernando Alonso.© AP

In het slotkwartier hees Verstappen zich op softs naar de kop van de tabellen, maar niet lang daarna deed Alonso nog 5 duizendsten beter.

Ferrari legde geen nieuwe softs meer op, en in de paddock houden velen er nog altijd rekening mee dat het Italiaanse team verstoppertje speelt en nog niet met lichte tanks en de krachtigste motormodus gereden heeft. Het blijft wachten tot 16 uur, wanneer alle spelletjes voorbij zijn en de kwalificaties beginnen.

Overigens voerde Verstappen na de sessie nog een proefstart uit die helemaal mislukte. De auto ging in anti-stall, een veiligheid die verhindert dat de motor afslaat. Lewis Hamilton miste de proefstart omdat hij te laat uitgestuurd werd. Hamilton draagt ostentatief een regenbooghelm, meteen een test voor de interpretatie van de nieuwe regels die politieke geïnspireerde acties aan banden leggen. De FIA laat begaan, net zoals bij Hamiltons neuspiercings.  (mc)

Lewis Hamilton.© AFP

Lewis Hamilton.© AP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer