Voor Anshel Ver Eecke is het bezoek aan Menen steeds een speciaal iets. “Ik speelde elf seizoenen in Menen en ken er de weg dus bijna blindelings.”© VDB

Volleybal  Lotto Volley League - Champion play-off Caruur Gent

Anshel Ver Eecke en Caruur Gent staan meteen voor drie cruciale wedstrijden: “Gaan in de play-offs volop voor een Europees ticket”

Gent -

Nu de bekerfinales afgewerkt zijn, beginnen de mannen meteen aan de play-offs. Caruur Gent gaat zaterdag op bezoek bij Decospan Menen. In de reguliere competitie bleek de grensploeg tot twee keer toe te sterk voor de Gentenaren.

Dirk Van Bruysel

“Daar mogen we ons niet blind op staren”, meent Anshel Ver Eecke. “Een competitiematch is niet te vergelijken met een play-offmatch en dat beseft iedereen. We weten ook dat we, wanneer we zo snel mogelijk zekerheid willen hebben over een Europees ticket, ploegen als Menen, Haasrode Leuven en Lindemans Aalst moeten kloppen. Die top vier geeft recht op Europees volleybal en we moeten dus momenteel nog een plaatsje stijgen. Europa is dit seizoen het doel.”

“Nu we enkele weken vrij waren – de trainer had ons mentale en fysieke rust gegeven – zijn we klaar om er opnieuw in te vliegen”, klinkt Ver Eecke strijdvaardig. “De boog staat opnieuw gespannen. Aan motivatie zal het ons de komende weken dus niet ontbreken. We zijn die twee zware nederlagen tegen Menen niet vergeten. Na deze eerste wedstrijd in de play-offs staan de thuismatchen tegen Haasrode Leuven en Lindemans Aalst op de kalender. Het is in die drie wedstrijden dat we punten moeten pakken.”

Groene heksenketel

Voor Anshel Ver Eecke is het bezoek aan Menen nog steeds een speciaal iets. “Ik speelde elf seizoenen in Menen en weet er de weg dus bijna blindelings. Bovendien ken ik er ook heel wat spelers. Zo speelde ik elf seizoenen aan de zijde van Jelle Sinnesael. Ook met Lowie Stuer, Yentl Bille en Leonis Dedeyne speelde ik lang samen. Daarnaast mag ik zeggen dat ik zowat heel de tribune zal kennen. En dat Menen een sterk publiek heeft, werd nog eens bewezen tijdens de bekerfinale in het Sportpaleis. Ook daar zag het groen van het volk. Zaterdag in De Steiger Vauban in Menen kunnen we dezelfde gekte verwachten. Het wordt er ongetwijfeld strijden in een groene heksenketel. Menen heeft zowat de trouwste en beste supporters van het land, die voor een hels sfeertje kunnen zorgen. Voor Menen is dat een gigantisch thuisvoordeel, aan ons om een gepaste repliek te geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer