© Hasselt Stix

Hockey boomt in Limburg: nieuwe club in Tongeren en nu ook hockey op school

Hasselt -

De hockeysport groeit in Limburg. Naast clubs in Hasselt, Genk, Beringen, Sint-Truiden, Maasmechelen en Neerpelt richt de Belgische hockeybond nu ook een club op in Tongeren. Daarnaast zetten de trainers van Hasselt Stix zetten nu ook in op hockey op school.

Hasselt Stix

Hockey is een snelle, technische en fysiek uitdagende teamsport. De sport wordt nu ook verankerd in de vele Limburgse scholen. Lagere scholen en middelbare scholen kunnen contact opnemen met de trainers van Hasselt Stix. Zij komen dan tijdens de les Lichamelijke Opvoeding een startles Hockey to School geven.

De club werkt ook samen met Studentensport Vlaanderen en geeft op woensdagavond training aan de studenten hoger onderwijs ter voorbereiding op het Vlaams Studentenkampioenschap. Limburgse hockeyers die ambitieus zijn en hun sport willen combineren met middelbare studies, kunnen terecht bij Sportschool Hasselt. De leerlingen krijgen er 4 of 6 uur keuzesporttraining en kunnen zo hun passie optimaal combineren met de studies Sport of Sport-Wetenschappen.

http://www.hasseltstix.be/?oid=815&pid=59413&aid=175646&lg=2

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer