Ajax-ster Steven Bergwijn krijgt na opstootjes onder zijn voeten van… zijn mama: “Het gaat nu niet meer gebeuren”

Steven Bergwijn maakte donderdag zijn eerste goal in een kleine vier maanden voor Ajax. De linksbuiten liet zijn kenmerkende kwaliteiten in de beker tegen De Graafschap zien door naar binnen te komen en de bal in de verre hoek te plaatsen. Een week eerder liet hij minder bekende kwaliteiten van zichzelf zien door zich in opstootjes te mengen na de 3-1 nederlaag bij Union Berlin.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf

Als het aan Bergwijn ligt, laat de Ajacied die kunsten niet nog eens zien. “Ik ben iemand met een kort lontje, maar daar moet ik wel van wegblijven. Als je lekkerder in je vel zit en het goed gaat ben je minder bij zulke dingen betrokken, maar ik heb met mijn moeder gesproken en het gaat niet meer gebeuren”, zo vertelde hij in de Vijverberg tegenover ESPN. “Ze zei: bij ieder opstootje zie ik m’n zoon, dat wil niet meer zien. Ze heeft gelijk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In plaats daarvan hoopt Bergwijn op meer treffers nu hij eindelijk weer eens het net vond. “Ik schoot soms te wild omdat ik te graag die goal wilde maken. Iedere voetballer heeft mindere fases in zijn carrière, dat hoort erbij, maar het is dan belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Ik werk hard met de staf en dan gaat het vanzelf wel weer beter.”

© REUTERS

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer