© EPA

Greet Minnen en Yanina Wickmayer staan in halve finales dubbelspel in Slovakije en plaatsen zich ook voor kwartfinales enkelspel

Greet Minnen en Yanina Wickmayer hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het ITF-toernooi in het Slovaakse Trnava (hard/60.000 dollar).

Bron: BELGA

In de tweede ronde versloegen de Belgen, die het eerste reekshoofd vormen, vlot de Slovaken Ela Platenikova en Nina Vargova. Het werd 6-0 en 6-1 na 52 minuten tennis.

Om door te stoten naar de finale, moeten Minnen en Wickmayer voorbij de Tsjechische Dominika Salkova en de Hongaarse Natalia Szabanin.

Eerder op de dag wonnen Minnen en Wickmayer allebei ook hun tweede ronde (kwartfinale) in het enkelspel.

Joris De Loore gaat eruit in achtste finales in Pau

Joris De Loore (ATP 200) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het Challengertoernooi in het Zuid-Franse Pau (hard/145.000 euro).

In de achtste finales ging onze landgenoot er in drie sets uit tegen de Oostenrijker Jurij Rodionov (ATP 133), het achtste reekshoofd: 4-6, 6-1 en 7-6 (8/6) na 2 uur en 22 minuten.

Woensdag werd Zizou Bergs (ATP 137) reeds uitgeschakeld in de achtste finales. Hij verloor in drie sets van de Zwitser Antoine Bellier (ATP 189). Die haalde het met 6-7 (3/7), 6-4 en 6-4 na twee uur en vijftien minuten wedstrijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer