© Hasselt Stix

© Hasselt Stix

© Hasselt Stix

© Hasselt Stix

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Competitie veldhockey dit weekend weer van start: maar liefst 91 Limburgse teams op het veld

Hasselt -

Veldhockey boomt in Limburg. Deze uitdagende teamsport spreekt in steeds meer jongens en meisjes uit onze provincie aan. Dit weekend start de outdoor competitie opnieuw. De Limburgse hockeyclubs brengen samen maar liefst 91 teams in competitie.

Hasselt Stix

De Black Bears uit Beringen, die onlangs hun nieuwe kunstgrasveld mochten inwijden, starten de competitie met zes jeugdploegen, een trimhockeyploeg die op recreatief niveau tegen andere volwassenenploegen hockey speelt en een damesteam. Hockeyclub Maasmechelen en Phoenix uit Neerpelt schreven allebei elf jeugdteams in.

Hockeyclub Genk start de competitie met 13 teams. De club brengt een gemengde trimhockeyploeg, een damesteam en elf jeugdploegen in stelling. Dankzij samenwerking met het stadsbestuur kan er in Genk trouwens een nieuwe hockeysite gebouwd worden. De Yellow Eagles uit Sint-Truiden zorgen voor 14 teams. Naast een gemengde trimhockeyploeg nemen maar liefst 13 jeugdploegen deel aan de competitie.

Bij Hasselt Stix spelen 34 teams competitie. De club laat twee damesteams, twee herenteams en dertig jeugdploegen competitiewedstrijden spelen. Daarnaast zorgt de club nog voor trainingsgroepen U5 en U6 en voor een gemengde trimhockeyploeg die af en toe vriendschappelijke matchen speelt. In samenwerking met de Belgische Hockeybond trok ook de stad Tongeren enkele medewerkers aan die een nieuwe hockeyclub willen oprichten.

https://hockey.be/nl/vhl/clubs-en-zalen/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer