© BELGA

Alessandro Ciranni (Zulte Waregem) hoeft na omstreden rode kaart in Croky Cup geen schorsing te vrezen, zegt bondsparket: “Uitsluiting voldoende”

Het bondsparket vindt de uitsluiting van Zulte Waregem-speler Alessandro Ciranni in de bekermatch tegen KV Mechelen voldoende en vraagt geen schorsing. Dat bevestigt de KBVB woensdag met één korte tweet.

Jeroen De Pauw

Ciranni werd dinsdagavond na 35 minuten door scheidsrechter Bram Van Driessche van het veld gestuurd na een foutieve tackle op Rob Schoofs. De rechterflankspeler van Essevee kreeg eerst geel maar na tussenkomst van de VAR werd dat rood. De bezoekers verloren uiteindelijk met 1-0 en grepen naast een finaleticket.

Het bondsparket lijkt nu zelf ook in te zien dat de rode kaart misschien niet helemaal terecht was. Ze komen nu zelf met een voorstel tot minnelijke schikking op de proppen en willen het op een enkele uitsluiting houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De uitsluiting van Ciranni werd na afloop door Zulte Waregem-coach “een absolute schande” genoemd. Hij vond dat zijn team bestolen was en woensdag deed Essevee daar nog een schepje bovenop met een statement waarin de club stelt Van Driessche en Nicolas Laforge (de VAR dinsdagavond) niet meer te willen als scheidsrechters dit seizoen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer