“Een luchtdrukpistool? Dat kan je winnen op de kermis”, sprak zijn advocaat.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Buitenwipper riskeert 4 maanden cel voor wapenverzameling in huis

Tongeren -

De Tongerse procureur vraagt 4 maanden cel voor een man die een hele verzameling wapens in huis had liggen. Het ging over een luchtdrukpistool tot een zwaard en stroomstootwapen.

Shauni Deferm

De politie viel bij de man binnen tijdens het onderzoek naar een drugslabo. De agenten vonden tijdens die huiszoeking de verzameling wapens. “Het ging om een stroomstootwapen, een nunchaku, een mes, een telescopische wapenstok, een luchtdrukpistool en een zwaard”, zo somde de Tongerse procureur de vondst op. Omdat de man geen afstand wilde doen van de wapens riskeert hij nu een celstraf van vier maanden en een geldboete van 1.600 euro.   

Zijn raadsman vraagt een milde toepassing van de strafwet en vindt een gevangenisstraf overdreven. “Mijn cliënt is geen zware crimineel. Hij is jarenlang buitenwipper geweest en hij heeft verschillende wapens afgenomen van klanten. Het gaat hier onder andere over een luchtdrukpistool, zoiets kan je winnen op de kermis tijdens het eendjes vissen. Het waren niet eens allemaal echte wapens.”

Vonnis volgt op 29 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer