© AFP

Al 64 doden geteld na schipbreuk voor Italiaanse kust

De dodentol van de schipbreuk voor de zuidkust van Italië is opgelopen tot 64. Dat zeggen de autoriteiten. In verband met die tragedie zijn momenteel drie vermoedelijke mensensmokkelaars opgepakt.

Bron: BELGA

Na de vondst van een nieuw lichaam op een strand bij Steccato, zou de dodentol nog kunnen oplopen, zei een woordvoerder van de brandweer. Die zoekt naar slachtoffers op zee en langs de kust van Calabrië.

Volgens het Europese grensagentschap Frontex, dat als eerste het vaartuig had opgemerkt zaterdagavond, zaten zowat 200 mensen op elkaar gepakt op de boot, die uit het Turkse Izmir kwam. Volgens de Italiaanse kustwacht ging het om 150 passagiers.

Slechts 79 opvarenden ontsnapten aan de schipbreuk, bij zware omstandigheden op zee. Zij zijn afkomstig uit Afghanistan, Pakistan, Somalië en Syrië.

In het onderzoek zijn drie vermoedelijke mensensmokkelaars, twee uit Pakistan en een Turk, opgepakt. Dat vernam het Franse nieuwsagentschap AFP bij de politie. Volgens het Italiaanse agentschap AGI moest elke migrant hen ongeveer 8.000 euro betalen.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer