© RR

‘Genkenaar van het jaar’ Dirk Vercruyce staat altijd klaar voor G-voetbalteam van Eendracht Termien

Genk -

Hij staat altijd klaar voor het G-voetbalteam van Eendracht Termien en zorgt ervoor dat jongeren met een beperking mee kunnen voetballen. Daarom werd Dirk Vercruyce door de luisteraars van de lokale radio GRK verkozen tot Genkenaar van het jaar. Hij kreeg meer dan duizend stemmen.

Elk jaar gaat de lokale radio GRK op zoek naar de meest verdienstelijke Genkenaar. De winnaar van de wedstrijd wordt dan gekroond tot Genkenaar van het jaar. Er waren dit keer vijf genomineerden om Elke Miny op te volgen, de Genkse die vorig jaar de meeste stemmen achter haar naam kreeg. Tijdens een show die in balans werd gehouden door de Genkse groep Puur werd opgebouwd naar het hoogtepunt: de bekendmaking van de Genkenaar van het jaar 2022.

Het waren de luisteraars die hun stem konden uitbrengen. De meeste stemmen (1.054) gingen naar Dirk Vercruyce voor zijn tomeloze inzet voor het G-voetbalteam van Eendracht Termien. “Hij staat altijd klaar om jongeren met een beperking extra kansen te geven en vooral ook om ze goesting te geven om te blijven voetballen”, zegt Eddy Thijs, voorzitter van radio GRK.

De oorkonde werd uitgereikt door burgemeester Wim Dries en schepenen Anniek Nagels en Alessandro Cucchiara. Guido Vandebrouck eindigde op de tweede plaats met 940 stemmen, Maria Ricciardelli werd derde met 795 stemmen. Op vier en vijf staan respectievelijk Ersin Gezici (491) en Ales Laenen (177). (cn)

Aangeboden door onze partners