Hoekaanvaller Robbe Van de Velde (links) tekende ondertussen voor twee jaar bij. “Dat de ploeg zijn vizier nu meer wil richten op de toekomst en talent van eigen bodem, is een van de redenen waarom ik bijtekende.”© Gregory Van Gansen

Volleybal Play-offs Lotto Volley League Lindemans Aalst

Robbe Van de Velde bijt met Lindemans Aalst de spits af in de play-offs: “In Roeselare mogen we niet braaf serveren”

Aalst -

Lindemans Aalst en Roeselare beginnen donderdagavond (20.30 uur) als eerste aan de play-offs. De Ajuinen wacht bij de kersverse bekerwinnaar een aartsmoeilijke opdracht.

Stefan Geeroms

Twee redenen waarom Roeselare - Aalst donderdag al gespeeld wordt: de wedstrijd wordt live uitgezonden op Play Sports en op dinsdag 7 maart spelen de West-Vlamingen al de heenmatch van de CEV Cup. Roeselare begint met vijf punten aan de play-offs, Lindemans Aalst met nul.

“De waardeverhoudingen zijn duidelijk”, zegt Robbe Van de Velde van Lindemans Aalst. “Het wordt bijzonder moeilijk om in Roeselare iets te rapen, maar wij mogen ons uiteraard bij voorbaat niet neerleggen bij een nederlaag. Ik zag Roeselare in de bekerfinale aan het werk tegen Menen. Ik was niet echt onder de indruk, want ik weet dat Roeselare een sterk geheel vormt. Ik denk ook wel dat zij dit seizoen al betere matchen speelden. Zij hadden duidelijk meer ervaring dan Menen. De grensploeg slaagde er maar moeilijk in om Roeselare onder druk te zetten. Dat is misschien wel de voornaamste conclusie die wij uit die bekerfinale kunnen trekken. Wij zullen in Roeselare niet braaf mogen serveren. Doen wij dat wel, dan kan Stijn D’Hulst in een zetel het spel verdelen. Dat scenario moeten wij vermijden.”

Groepssfeer

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie ging Aalst met 1-3 de boot in tegen Achel. “Dat was een pijnlijke nederlaag, want wij speelden echt niet goed”, herinnert Van de Velde zich. “Sindsdien is er veel en hard getraind en aan de groepssfeer gewerkt. De coach legde er de nadruk op dat we meer in functie van het team moeten spelen en minder met onszelf bezig moeten zijn.”

Of dit in Roeselare zijn vruchten zal afwerpen, is nog maar de vraag. “Als we met 3-0 verliezen nadat we een goede partij afwerkten, dan zullen wij ook niet ontevreden zijn”, zegt Van de Velde. “In deze play-offs mikken wij op een plaats in de top vier en willen wij een Europees ticket afdwingen.”

Contractverlenging

De 20-jarige Temsenaar is ondertussen de eerste speler van Aalst die zijn contract verlengde. “Ik tekende voor twee jaar bij omdat ik een goed gevoel heb bij de weg die de ploeg wil inslaan. Er wordt al gewerkt naar volgend seizoen toe. Dat moet ook wel, want in het verleden greep Aalst weleens naast jonge, vooral Belgische talenten. Dat de ploeg zijn vizier nu meer wil richten op de toekomst en talent van eigen bodem, is een van de redenen waarom ik bijtekende.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer