© Johan Matheus

Medailleregen voor Taekwondo Dongji: Beringse club haalt 20 podiumplaatsen in Nederland

Beringen -

Tevredenheid alom bij de Beringse taekwondoclub Dongji. Op het Pal-Jang Open-kampioenschap in het Nederlandse Bergen op Zoom haalde het jonge team met 27 deelnemers maar liefst 20 podiumplaatsen. Zo eindigden ze op de tweede plaats in het klassement van de meer dan 40 deelnemende clubs.

Johan Matheus

Vanuit de trainersstaf weerklonken na afloop van de Pal Jang Open alleen maar positieve geluiden over de prestaties. Iedereen was uitermate tevreden over de manier waarop deze jonge lichting zich de laatste maanden ontwikkeld heeft. Ook de allerjongste deelnemers van de club lieten zich gelden op de mat. Zo namen de broertjes Bilal en Muhammed Ali Efe (8 en 6 jaar) voor de eerste keer deel aan een toernooi. Zij lieten meteen een sterke indruk achter.

Dit seizoen slaagde Taekwondo Dongji er al drie keer in om een podiumplaats te bemachtigen op een sterk bezet toernooi. Nadat het in september nog nipt naast het podium viel op de Ilyo Open in Aarschot, wisten ze de International Anns Trophy te winnen, gevolgd door een tweede plaats op de Internationale Keumgang Cup. En nu haalden ze dus ook een tweede plaats in Nederland. Met drie clubbekers op vier toernooideelnames loopt het op dit moment uitstekend voor de talentvolle lichting van Taekwondo Dongji.

In Nederland was er goud voor Sahra Karakaya, Lara Özden, Yanaika Timmers, Chailyn Ortiz Romero en Erol Eymen Erdin. Zilver ging naar Yunus Polat, Lara Kardes, Serdar Karakaya, Lander Vaninbroukx, Lore Cuypers, Ruben Vaninbroukx, Sinan Günes en Tugra Kiroglu. Bronzen medailles waren er voor Ciara Ortiz Romero, Katyana Timmers, Yannick Timmers, Bilal Efe, Heavensly Ortiz Romero, Ömer Polat en Liena Bentounsi. Ook Deyyan Ôzden, Can Tasim, Karolien Joris, Taha Bentounsi, Muhammed Ali Efe, Mehmet Emir en Kyan Timmers maakten deel uit van de succesvolle wedstrijdploeg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer