Hanne Verbruggen verzekerde zich van haar deelname aan de Olympische Spelen in Parijs.© idh

Loopster Hanne Verbruggen verkoopt mattentaarten om deelname aan Olympische Spelen te financieren: “Het blijft wat frustrerend”

Herne -

De geschiedenis herhaalt zich voor marathonloopster Hanne Verbruggen uit Sint-Pieters-Kapelle. De atlete wist zich na die van Tokio nu ook te plaatsen voor de marathon op de Olympische Spelen in Parijs. “Helaas is er aan mijn statuut weinig veranderd en moet ik opnieuw mattentaarten verkopen om mijn voorbereiding financieel rond te krijgen.”

Ingrid Depraetere

Met een tijd van 2 uur, 26 minuten en 32 seconden bleef Hanne Verbruggen in de marathon van Sevilla vorig weekend precies 18 seconden onder het olympisch minimum. Ook het minimum voor het WK in Boedapest is uiteraard binnen. De 29-jarige atlete uit Sint-Pieters-Kapelle komt daarenboven op nummer twee in de nationale ranglijst aller tijden. Alleen Marleen Renders liep ooit sneller een marathon bij de dames.

“Na de Olympische Spelen in Tokio zijn de Spelen in Parijs opnieuw een droom die in vervulling gaat”, lacht Hanne. “De voorbereiding voor de Spelen is begonnen en die zullen voor mij sowieso specialer worden dan in Tokio. Parijs ligt bij wijze van spreken in onze achtertuin, zodat ik zal kunnen rekenen op een pak meer supporters. En er valt deze keer ook geen klimaatverschil te overbruggen. Ik ben echt superblij. Dat geeft me extra motivatie.”

Zelf sponsors zoeken

Ondanks haar sterke prestaties heeft Hanne Verbruggen nog steeds een A3-statuut als topsporter. “Dat betekent dat daar geen inkomsten aan vasthangen. Ik moet zelf sponsors zoeken, maar in een individuele sport als de marathon is dat niet evident. Dat ligt anders dan voetbal, wielrennen of tennis”, zegt Hanne.

“Maar wie mij een beetje kent, weet dat ik wel voor alles een oplossing vind. Net als vorig jaar start ik opnieuw een verkoop van mattentaarten, confituurtaartjes en rijsttaartjes om mijn deelname aan de Olympische Spelen te financieren. Ik heb dat voor Tokio ook moeten doen en dat is een succes gebleken. Ik hoop dat mensen me opnieuw willen steunen richting Parijs.” (Lees verder onder de foto)

© idh

“Om me optimaal te kunnen voorbereiden, moet ik in de Middenschool waar ik lesgeef in Halle af en toe eens loopbaanonderbreking nemen om op stage te kunnen gaan of om te rusten”, legt de marathonloopster uit. “Dan heb ik natuurlijk geen inkomen. Daarnaast moet ik ook investeren in degelijk materiaal. De extra inkomsten van de taartenverkoop zullen dus goed van pas komen. Het blijft misschien frustrerend voor een atleet dat je dit er allemaal moet bij doen, maar ik ben al superblij dat ik weer naar de Olympische Spelen mag. Als ik zo professioneel kan trainen, moet het maar zo.”

In samenwerking met bakkerij Hans Andries uit Zandbergen kan iedereen dit wil zakjes bestellen met telkens twee mattentaarten, twee rijsttaartjes of twee confituurtaartjes voor telkens zes euro. Er zijn afhaalmomenten in Beersel en Sint-Pieters-Kapelle op 18 maart, 25 maart, 22 april en 6 mei. Bestellen kan tot een week vooraf.

Meer info op de Facebookpagina van Hanne Verbruggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer