© ROY LAZET

Eredivisie: RKC gaat op en over Heerenveen, Groningen doorbreekt barslechte reeks tegen Excelsior

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond tijdens de 23e speelronde in de Eredivisie een 1-0 ruststand tegen Heerenveen nog omgebogen in een 1-4 overwinning.

Bron: BELGA

Sydney van Hooijdonk (35.) wees de Friezen de weg, maar tegentreffers van Florian Jozefzoon (61. en 90.+4), Julian Lelieveld (75.) en Yassin Oukili (77.) deden de partij volledig kantelen in het voordeel van de bezoekers. Daar hadden Shawn Adewoye, Dario Van den Buijs en Thierry Lutonda een basisplaats. Aan de overkant kreeg Antoine Colassin 20 minuten om zich te bewijzen.

In de rangschikking van de Nederlandse eerste klasse doet RKC haasje-over met Heerenveen. RKC is nu achtste met 32 punten, Heerenveen negende met 30 eenheden.

Eerder op de dag doorbrak Groningen een reeks van elf competitiewedstrijden zonder overwinning. Excelsior Rotterdam, met Siebe Horemans 81 minuten tussen de lijnen, kreeg een 3-0 nederlaag aangesmeerd. De laatste Groningse zege dateerde al van 23 oktober tegen PSV (4-2). Groningen blijft voorlaatste. De Rotterdammers staan maar net boven de degradatiestreep, op de vijftiende positie met 20 eenheden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer