Verloren spelletje pool eindigt in moordpartij: zeven doden, onder wie 12-jarig meisje

Twee keer op rij verloren ze een spelletje pool, en dat kostte hen zowat 700 euro. Maar erger nog dan het geldverlies was het gezichtsverlies. Ezequiel Souza Ribeiro en Edgar Ricardo de Oliveira konden niet verkroppen dat ze na het dubbele verlies werden uitgelachen door de aanwezigen, in een poolbar in het Braziliaanse Sinop. Terwijl een van hen de aanwezigen met een handvuurwapen onder schot hield, ging de ander in de auto een shotgun halen. Vervolgens schoten ze zeven mensen zonder genade dood.

Onder de slachtoffers ook een meisje van 12 jaar, Larissa, en de eigenaar van de poolbar. Volgens de politie hadden verschillende slachtoffers helemaal niets met het spelletje pool te maken gehad. Ze waren gewoon op de verkeerde plek. Op bewakingsbeelden is nadien te zien hoe de daders nog wat geld oprapen, en dan op de loop gaan.

Ribeiro werd donderdag gedood in een confrontatie met de politie. De man stond bekend als een berucht crimineel, die al eerder werd gearresteerd voor onder meer geweldpleging en overvallen. Zijn kompaan Oliveira gaf zich ondertussen over aan de politie en moet voor de rechter verschijnen voor koelbloedige moord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer