Frank Depestele (links) en Bram Van den hove.© Bart Vandenbroucke

Volleybal Finale Beker van België Knack Roeselare - Decospan Menen

Menen-trainer Frank Depestele en assistent-coach Bram Van den hove van Roeselare kijken uit naar bekerfinale: “Focus op eigen sterkte”

Menen/Roeselare -

De finale van de Beker van België wordt zondag een West-Vlaams onderonsje. In de laatste rechte lijn naar die clash laten Frank Depestele en Bram Van den hove – respectievelijk trainer-coach bij Menen en assistent-trainer bij Roeselare – hun licht schijnen over het duel in het Sportpaleis van Antwerpen.

Ivan D'Hoop

“Niet dat beide ploegen elkaar nog echt kunnen verrassen, maar het kan toch een tactisch best interessante wedstrijd worden”, vindt Bram Van den hove. “Een match waarin beide coaches wel een en ander zullen bijsturen naargelang de situatie. Van Menen leerden we intussen al dat het goed is in blok-defence en dat Decospan best een potje gevechtsvolleybal aankan. Onze buren konden zich gedurende twee weken heel intens voorbereiden op de bekerfinale. Wij moesten vorige zondag nog de laatste wedstrijd van de reguliere competitie afwerken in Borgworm. Toch konden wij deze week doelgericht werken naar de match van zondag en dat moet volstaan om voldoende voorbereid te zijn. Ook zonder receptie-hoekspeler Märt Tammearu, die op training zijn rechtervoet verzwikte, gaan wij uit van onze eigen sterkte. Het wordt wel nog zoeken hoe we zijn afwezigheid zullen opvangen.”

Overnachten in Antwerpen

Beide ploegen gaan de dag voor de finale in afzondering en overnachten zaterdag in Antwerpen. Roeselare traint zaterdag van 14 tot 15.30 uur in het Sportpaleis, Menen van 15.30 tot 17 uur. “In eigen land overnachten doen we zelden bij Menen, maar het zou te zot zijn om zaterdag van Menen naar Antwerpen te rijden om er te trainen en dan terug om hetzelfde te doen op de dag van de match”, zegt Frank Depestele. “We slapen niet in hetzelfde hotel als Roeselare en gaan ook geen spion of zo sturen naar hun training. Dat doe je niet uit respect, een soort ethische code die ook in de Champions League geldt.”

Roeselare met of zonder man in vorm Märt Tammearu. Toch een wereld van verschil? “Vind ik niet”, verrast Frank Depestele. “Ook wij focussen vooral op onze eigen sterkte. Wie er ook aan de andere kant van het net staat, wij moeten sowieso ons beste niveau halen om een kans te maken tegen topfavoriet Knack. Daar waren we de voorbije twee weken vooral mee bezig. Hoe mijn collega-trainer Steven Vanmedegael de afwezigheid van Tammearu oplost, zien we zondag wel.”

Een voor de hand liggende oplossing lijkt Tammearu te vervangen door Seppe Rotty. Normaal is hij de gedoodverfde en – zeker tegen zijn ex-ploeg – gretige vervanger van de onfortuinlijke Est. “Maar het probleem is dat ik zelf nog niet volledig hersteld ben van een operatie aan mijn pols op 21 december”, reageert Rotty. “Vorige zondag in Borgworm kwam ik wel in actie, maar alleen in het achterveld, want ik mocht nog niet blokken. Het is echt dag per dag afwegen en afwachten wat het zondag wordt. Mijn collega receptie-hoekspeler Simon Plaskie traint na ook al een voetblessure opnieuw mee, maar of hij inzetbaar is, blijft al evenzeer een vraagteken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer