Nog een laatste keer pieken, denkt Jan Van Huffel. “Ik wil hier in Gent afsluiten met een tweede Europese ticket op rij.”© Nic Declercq

Volleybal  Lotto Volley League Caruur Gent

Aan het eind van het seizoen scheiden de wegen van Jan Van Huffel en Caruur Gent: “Na vijf mooie jaren is het genoeg geweest”

Gent -

Vijf seizoenen lang werden trainer Jan Van Huffel en Caruur Gent in één adem genoemd, maar als een donderslag bij heldere hemel meldde de West-Vlaamse trainer aan zijn spelersgroep dat hij zijn laatste maanden als hoofdtrainer van het team ingaat.

Dirk Van Bruysel

Jan Van Huffel was er even tussenuit deze week, maar toch had de trainer van Caruur Gent zijn volleybalbagage met zich meegenomen.“We beginnen volgende week de play-offs meteen met een kraker bij Menen. Nadien staan thuiswedstrijden tegen Lindemans Aalst en Haasrode Leuven op de agenda. Mijn weekje verlof is dus goed gevuld”, zegt Jan Van Huffel.

Duidelijk geen gelatenheid bij de afscheidnemende coach. “Ik heb voor mezelf al in januari uitgemaakt dat ik op het einde van dit seizoen zou stoppen. Enkele weken later heb ik mijn beslissing aan het bestuur kenbaar gemaakt en dinsdag heb ik ook de spelersgroep ingelicht. Deze beslissing mag echter geen invloed hebben op mijn werk hier bij Gent. Ik heb het zo vroeg meegedeeld omdat nogal wat spelers in onderhandeling zijn met de club en zij ook duidelijkheid wensen.”

Pittige periode

Vanwaar deze onverwachte beslissing? “Ik ben ondertussen al vijf jaar bij Caruur Gent en heb de club naar een hoger niveau getild”, weet Van Huffel. “Waren we vroeger bijna het kneusje in de reeks, dan zijn we nu opgeklommen tot het pelotonnetje ploegen achter Roeselare en Maaseik. Ik kan dus terugblikken op vijf fantastische jaren. Maar ook vijf jaar die enorm veel van mij hebben geëist. Al die tijd heb ik voltijds gewerkt in een managementfunctie bij Syntra-West in Brugge. Samen met mijn taak als coach bij Caruur was dat wel een pittige periode. Bovendien was de kalendermaker ons dit seizoen ook niet echt gunstig gezind. Zo stonden er heel wat midweekmatchen op de rol. Trainingen geven, matchen voorbereiden en dan midweekmatchen verwerken was echt wel veel. Dit vraagt enorm veel energie. Dat is geen jaren vol te houden. De balans tussen werk, volleybal en privé moet in evenwicht blijven.”

“Of ik nog actief blijf in het volleybal, valt nog te bezien”, licht Van Huffel nog geen tipje van de sluier. “Ik ben al sinds mijn twaalfde, als leerling aan het Sint-Jozef Klein-Seminarie in Sint-Niklaas, bezig met volleybal en dat betekent dat ik toch al 48 jaar lang dagelijks met volleybal bezig ben. Ik weet nog niet wat de toekomst brengt. Daar denk ik nog niet aan, want nu gaat alle focus nog even uit naar de play-offs. Ik wil hier in Gent afsluiten met een tweede Europese ticket op rij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer