Archiefbeeld© REUTERS

Dodentol na Israëlische raid op Westelijke Jordaanoever loopt op tot elf

De dodentol na een raid van het Israëlische leger in Nabloes, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, is woensdag opgelopen tot elf. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.

jvhBron: BELGA

Onder de dodelijke slachtoffers bevond zich een tiener van 16 jaar. Hij werd doodgeschoten, net als negen anderen mannen, allemaal tussen de 23 en 72 jaar oud. Het elfde dodelijke slachtoffer stierf later op de avond aan de gevolgen van het inhaleren van traangas.

Minstens 82 mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis met schotwonden. De toestand van sommigen is ernstig, aldus het ministerie nog.

Onder de doden zouden zes leden van de Palestijnse strijdgroep Areen al-Oussoud, ofwel Hol van de Leeuw, zijn. De in de Gazastrook gevestigde groep Islamitische Jihad  zei dat een van haar plaatselijke commandanten ook gedood is. 

Het Israëlische leger zei verklaarde dat het een “antiterroristische operatie” had uitgevoerd waarbij “drie verdachten, die gezocht worden en betrokken zijn bij gewapende aanslagen op de Westelijke Jordaanoever en bij het plannen van aanslagen, werden geneutraliseerd”.

De Israëlische troepen hadden een gebouw omsingeld en er ontstond een vuurgevecht met de “gewapende verdachten” die in het gebouw zaten, aldus het leger.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer