© Twitter NHK

Chinese spionage? Een ufo? Of Godzilla? Japanse stad in de ban van mysterieuze metalen bal

De Japanse kuststad Hamamatsu is sinds enkele dagen in de ban van een grote, ijzeren bal die is aangespoeld op het lokale strand. De autoriteiten hebben voorlopig geen idee wat het voorwerp is.

jvhBron: NHK

De bal heeft een diameter van zowat 1,5 meter. De politie bakende na het aanspoelen een veiligheidszone van 200 meter rondom het object af, en haalde er experts bij. Zij konden met behulp van röntgenstralen bepalen dat de bal hol is, en dat het dus niet om een explosief gaat. De veiligheidszone is inmiddels dan ook opgeheven.

Toch is het nog altijd onduidelijk wat het object dan wél is. Op sociale media wordt de bal vergeleken met objecten uit sciencefictionfilms zoals Godzilla, War of the worlds en Dragon Ball. Ook een ufo wordt door de amateur-speurders niet uitgesloten, net als spionage vanuit China.

Waarschijnlijk is de verklaring een stuk minder spannend, en gaat het om een losgeslagen en afgedreven boei. De lokale politie stuurde foto’s naar de Japanse kustwacht en naar het ministerie van Defensie voor verder onderzoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer