© EPA-EFE

VIDEO. Topkeepers blunderen in Champions League: na Thibaut Courtois gaat ook Alisson Becker zwaar de mist in: “Brute pech”

Real Madrid keek na nog geen 20 minuten tegen een 2-0 achterstand aan in de 1/8ste finales van de Champions League op bezoek bij Liverpool. Mo Salah verdubbelde de voorsprong voor de Reds na een zeldzame blunder van Thibaut Courtois. Die kreeg een moeilijke bal aangespeeld en miste zijn controle, waarna de Egyptenaar profiteerde.

Vincent Van Genechten, Jens Heylen

De beelden:

Niet veel later kreeg Anfield ook een tweede blunder te zien. Liverpool-doelman Alisson Becker trapte recht op Vinicius, waarna de 2-2 zomaar in doel dwarrelde...

“Brute pech”

“Het was 100% mijn fout, dat weet ik maar al te goed”, kwam Courtois na afloop terug op zijn flater. “Al moet er bij gezegd worden dat er brute pech mee gemoeid was. Ik controleerde de bal in eerste instantie nog goed en wilde vervolgens de speler van Liverpool passeren. Maar toen kreeg ik in de mot dat het Mo Salah was. Waarop ik me bedacht en de bal naar de rechterkant wilde spelen. Maar nog voor die mijn voet kon raken, stuiterde het leer tegen mijn knie. Dankzij Vinicius’ doelpunt werd de ploeg gelukkig wel nieuw lezen ingeblazen”, doet onze nationale nummer één zijn relaas.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer