© vrt

Ochtendshow Radio 2 trekt naar iedere provincie en start maandag al in Limburg

Hasselt -

De regionale insteek zou niet vergeten worden. Dat werd beloofd toen de regionale ochtendshows van Radio 2 vervangen werden door de nationale Goeiemorgen Morgen!. Maar sommige luisteraars bleven toch op hun honger zitten. De radiozender doet nu een inhaalbeweging en trekt de volgende vijf weken naar de Vlaamse provincies. Starten doen ze in Limburg.

Nele Coune

Waarom is het zo leuk om in de regio te wonen? Wat zijn de strafste troeven? Dat gaan Peter Van de Veire, Kim Van Oncen, Margaux Bogaert, Charlotte Crul en Chaima Saysay de volgende vijf weken zelf ontdekken in de Vlaamse provincies. Ze hebben het ook over vooroordelen, de oorsprong van onze achternamen en dialectwoorden. Ook ’s middags tussen 12 en 13 uur gaan ze nog verder met deze verrassende verhalen.

LEES OOK. Radio2 staat voor de grote ochtendshow-wissel: “Verandering is altijd een beetje lastig”

“Nu willen we onze luisteraars ook gewoon in het echt zien”, vertellen ochtendstemmen Peter en Kim. “In hun regio met hun taal én hun unieke buurt. We komen met de complete radioshow naar het hart van elke provincie. Want elke regio telt voor twee. En in dit geval gewoon voor vijf.”

LEES OOK. Kim Van Oncen ruilt ‘Dertigers’ in voor Radio 2: “Elke dag om half vier opstaan, da’s echt vroeg”

Elke donderdag trekken ze naar het geografische hart van de provincie voor een live programma, waarin ze bekende inwoners en lokale artiesten over de vloer krijgen. Tijdens de Limburgse week, die volgende week start, stellen ze hun studio op in Zonhoven. En ze brengen ook reporter Margaux mee. Die gaat de hele dag op zoek naar de Verrassende Vijf: vijf plaatsen die je absoluut moet leren kennen. (nco)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer