Drie gewonden bij klap op turborotonde Boslaan-Rijksweg

Dilsen-Stokkem -

Bij een botsing op de turborotonde van de Boslaan en de Rijksweg in Dilsen-Stokkem zijn maandagavond drie gewonden gevallen. Een wagen kwam bovenop de turborotonde tot stilstand.

Mark Dreesen

Het ongeval gebeurde even na 19 uur. Een automobilist beweerde de rotonde niet gezien te hebben en reed op de rotonde een andere wagen aan in de flank. Een Jeep schoof na de klap het centrale gedeelte op van de brede turborotonde en kwam tot stilstand tussen vijf vlaggenmasten. Een BMW kwam dan weer tot stilstand op de rijvakken rond de rotonde. Omdat de BMW alle rijvakken versperde en omdat er brokstukken over de rotonde lagen, moest de politie van de zone Maasland de turborotonde richting Lanklaar-centrum afsluiten voor alle verkeer. Ook de brandweer van Maasmechelen kwam ter plaatse om bijstand te verlenen en de brokstukken op te ruimen.

De drie gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeerden niet in levensgevaar. Ondanks dat de turborotonde is aangegeven met verkeersborden en veel verlichting, komen regelmatig automobilisten erbovenop tot stilstand. (mmd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer