© AFP

Minstens 24 doden door zware storm in Braziliaanse deelstaat Sao Paulo

Bij een zware storm in de Braziliaanse deelstaat Sao Paulo zijn zondag zeker 24 mensen om het leven gekomen. Dat melden de autoriteiten. De slachtoffers kwamen om door overstromingen en aardverschuivingen. Op sommige plaatsen is de carnavalsoptocht afgelast.

adbBron: BELGA, Washington Post

Er werden al 23 doden geregistreerd in de gemeente Sao Sebastiao, ongeveer 200 km van de stad Sao Paulo, zo vertelde burgemeester Felipe Augusto aan de Amerikaanse televisiezender CNN.

Verder naar het noorden, in de kustplaats Ubatuba, is een meisje overleden door de zware regenval, melden de plaatselijke autoriteiten.

De deelstaatregering van Sao Paulo had eerder op de dag in een verklaring 19 doden gemeld. Ze had het ook over 228 ontheemden en 338 geëvacueerden. Het aantal gewonden en vermisten is nog niet meegedeeld door de autoriteiten.

Een operatie is gaande om slachtoffers en ontheemden te helpen. Gouverneur Tarcisio de Freitas heeft bijstand van het leger gevraagd en kondigde de noodtoestand af voor de steden Ubatuba, Sao Sebastiao, Ilhabela, Caraguatatuba en Bertioga.

De zwaar getroffen steden Sao Sebastiao en Bertioga hebben hun carnaval geannuleerd, terwijl reddingsteams zwoegen om vermiste personen te vinden. “Onze reddingsteams slagen er niet in om meerdere locaties te bereiken; het is een chaotische situatie”, verklaarde burgemeester Augusto, volgens The Washington Post.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Augusto deelde beelden van de zware schade en evacuatiepogingen in zijn stad. Zo is te zien hoe mensen door de modder waden met een baby in de armen. Tv-beelden gemaakt in Sao Paolo tonen huizen waarvan enkel nog het dak boven het water te zien is. Een weg die Santos verbindt met Rio de Janeiro is geblokkeerd door aardverschuivingen en overstromingen.

© AFP

Volgens de regering van Sao Paulo viel meer dan 600 milliliter regen in één dag, een van de grootste hoeveelheden ooit. In Bertioga ging het om 687 milliliter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer