© Dick Demey

Maaseik 3 - Haasrode-Leuven 1

Maaseik roteert, maar wint van Haasrode Leuven en trekt met vertrouwen naar Champions Play-Offs

In een wedstrijd zonder sportieve inzet - tevens de laatste van de reguliere competitie - heeft Maaseik zich niet laten vangen door Haasrode-Leuven.

Beide ploegen waren al zeker van hun ranking: Maaseik zou sowieso tweede eindigen, Haasrode-Leuven derde. Beide coaches maakten van de gelegenheid gebruik om hun basispionnen rust te gunnen. Lennert Beelaert en Simon Peeters (ex-Maaseik) grepen die kans met beide handen en duwden hun team naar een verdiende 0-1-voorsprong. Daarna nam Maaseik, met Protopsaltis als gelegenheidslibero, de touwtjes in handen.

© Dick Demey

Aloisi begon goed en gevarieerd te verdelen. Ook de servicedruk werd opgeschroefd, met wie anders dan Jolan Cox als belangrijkste exponent. De Antwerpenaar speelde een puike partij en blijft Ferre Reggers het vuur aan de schenen leggen. Met 22 punten (75 %, 4 aces) gaf hij coach Fulvio Bertini stof tot nadenken.

Maaseik stoomde uiteindelijk door naar een vlotte 3-1-overwinning. Op 4 maart starten de Maaslanders hun campagne in de Champions Play-Off met een thuiswedstrijd tegen... Haasrode-Leuven.  (rkb )

Sets: 23-25, 25-20, 25-19, 25-18.

Maaseik: Hetman 7, Bartos 14, Cox 22, Aloisi 1, Thys 11, Fornes 10. Libero: Protopsaltis.

Haasrode-Leuven: De Paepe 6, Beelaert 16, Blondeel, Witvrouwen 20, Peeters 16, De Saedeleer 8. Libero: Peters. Kwam in: De Bruyn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer