© REUTERS

Trainerskerkhof Serie A: coach voor tweede keer in één maand ontslagen bij Salernitana, ook bij Spezia wisselen ze van T1

Het Italiaanse Spezia heeft afscheid genomen van coach Luca Gotti, die nog maar in dienst was sinds vorige zomer. Spezia vertoeft op dit moment op de 17e plek in de Serie A, met twee punten meer dan het team (Hellas Verona) op de eerste degradatieplaats.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Gotti, die in het verleden actief was als coach bij Udinese, arriveerde in juli na het vertrek van Thiago Motta. Nu wordt hij zelf ontslagen, vier dagen voor het duel tegen Juventus op de 23e speeldag in de Serie A.

Spezia kon na de WK-break slechts één wedstrijd winnen. Daarnaast speelde het drie keer gelijk en werd ook drie keer verloren. Het team heeft nog twee punten voorsprong op de 18e plek, die gelijkstaat aan degradatie. Dit weekend volgde een nieuw gelijkspel tegen Empoli. Spezia stond tot de 70e minuut 2-0 voor en liet die voorsprong alsnog ontglippen, het was een doodsvonnis voor Luca Gotti.

© REUTERS

Spezia was al de zesde club in Italië die dit seizoen zijn trainer ontslaat en de zevende volgde woensdagavond nog. Davide Nicola, de T1 van Salernitana, bekoopt de slechte resultaten van zijn ploeg ook met een ontslag. Salernitana staat momenteel 16e, op vier punten van de eerste degradatieplaats. Salernitana zette in januari coach Davide Nicola al even aan de deur.

De Italiaan moest een dag na de 8-2 rammeling bij Atalanta Bergamo zijn biezen pakken. Maar amper twee dagen later ging diezelfde Nicola doodleuk opnieuw aan de slag als coach van het team uit Salerno, dat even ten zuiden van Napels ligt. De Portugees Paulo Sousa volgt hem op.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer