© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Drukte op Brussels Airport verspreid dankzij langer krokusverlof in Franstalig onderwijs

Tijdens de krokusvakantie, van vrijdag 17 februari tot en met zondag 26 februari, verwacht Brussels Airport dit jaar 528.000 passagiers. Dat is 81 procent van het aantal passagiers in dezelfde periode in 2019, het jaar voordat de coronacrisis uitbrak. Daar komen de week erop,  tijdens de tweede week van de krokusvakantie in het Franstalig onderwijs, nog eens 391.000 passagiers bij.

ltoBron: BELGA

Voor het eerst duurt de krokusvakantie in het Franstalig onderwijs twee weken, van 20 februari tot en met 5 maart. In het Nederlandstalig onderwijs loopt de vakantie van 20 tot en met 26 februari.

De langere vakantieperiode in het zuiden van het land zorgt ervoor dat de passagiers meer verspreid vertrekken en terugkeren, laat Brussels Airport weten. In de tweede week van de vakantie verwacht de luchthaven in Zaventem nog eens 391.000 passagiers.

Vrijdag 17 februari en zondag 19 februari zullen de drukste dagen zijn met vertrekkende passagiers.

Populaire bestemmingen tijdens de krokusvakantie zijn traditioneel zonbestemmingen als de Canarische Eilanden, Spanje, Malta, Egypte, Marokko en de Kaapverdische Eilanden en wintersportbestemmingen als Innsbruck, Salzburg, een nieuwe bestemming aangeboden door Transavia deze winter, en het Finse Kittila. 

De populaire intercontinentale bestemmingen zijn de exotische zonbestemmingen als de Dominicaanse Republiek, Curaçao, Dubai en Mauritius en stedentrips naar New York. Deze winter kan ook gevlogen worden naar Zuid-Afrika met Air Belgium, naar Kaapstad en Johannesburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer