Egbert Lachaert bekogeld met voetzoekers door politievakbonden: “Schandalig”

De vier politievakbonden hebben maandagavond geprotesteerd aan een door Open VLD georganiseerde avond in een café in het West-Vlaamse Oudenburg. Voorzitter Egbert Lachaert werd zelfs bekogeld met voetzoekers.

gjs

De Open VLD-voorzitter werd in West-Vlaanderen, waar hij tijdens het Open VLD-evenement Vragenvuur vragen van burgers beantwoordt, onthaald door een honderdtal politieagenten. Zij nemen het onder meer Lachaert erg kwalijk dat het onderhandelde akkoord over hogere lonen is afgesprongen en teruggedraaid, en maakten hun grieven opnieuw kenbaar door luid te toeteren en voetzoekers te gooien.

Lachaert reageert op Twitter op het incident. “Opnieuw vakbondsprotest voor een event van de partij. Nu in Oudenburg. Mensen intimideren, gebouwen beschadigen,… schandalig”, schrijft hij. “Omdat vakbonden vinden dat op 58 jaar stoppen met werken moet kunnen, en dat 5 indexen, een gespreide loonsverhoging en maaltijdcheques niet genoeg zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer