© BELGA

Serieuze domper voor Zulte Waregem: Ruud Vormer staat minstens zes weken aan de kant met sleutelbeenbreuk

Zulte Waregem moet zich de komende periode weten te redden zonder winteraanwinst Ruud Vormer. De 34-jarige middenvelder moest zondagavond tegen KV Oostende al na een kwartier naar de kant. Hij ging meteen naar het ziekenhuis voor onderzoeken en het verdict is niet mals: een sleutelbeenbreuk.

Stefan Smet, Junior Verbeeke

Al in de openingsminuut liep Vormer de blessure op. De voormalige kapitein van Club Brugge kwam slecht neer na een duel met KV Oostende-spits Fraser Hornby. Hij tastte naar zijn sleutelbeen en moest even naar de kant, maar probeerde toch nog verder te spelen. Na een kwartier bleek dat Vormer toch te veel last had om door te gaan. Nicolas Rommens kwam hem vervangen.

Onderzoek wees uit dat Vormer een sleutelbeenbreuk opliep en gaat woensdag al onder het mes moet. Een flinke streep door de rekening van Zulte Waregem die de voormalige Gouden Schoen zes à acht weken zal moeten missen. Een ramp in volle degradatiestrijd. Meer dan ooit komt de druk nu op de schouders van Christian Brüls die tegen KV Oostende alvast mee ten onder leek te gaan en evenmin thuis gaf op de cruciale momenten.

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer