Arsenal benadeeld in titelrace? Gunners furieus nadat VAR ‘vergeet’ om buitenspellijn na te bekijken bij tegengoal

Zaterdag kon leider Arsenal weer niet winnen in de Premier League. De nieuwe club van Leandro Trossard kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Brentford. Het werd 1-1 met een eerste goal voor de Rode Duivel, maar aan de goal van Brentford zat een reukje. De VAR bekeek de goal van Ivan Toney voor buitenspel, maar vergat hierbij wel één kleine niet onbelangrijke zaak.

Jeroen De Pauw

De VAR scheidsrechter Lee Mason bekeek dus weldegelijk of er een buitenspelgeurtje aan zat, maar deed dit blijkbaar volgens eigen inschatting. Want een buitenspellijn tekenen, dat deed Mason niet.

Want Christian Norgaard stond voorafgaand aan het doelpunt buitenspel toen hij de bal aanleverde aan doelpuntenmaker Toney. Een goal die altijd afgekeurd zou zijn mocht er een VAR-lijn getrokken zijn. Maar dat gebeurde dus niet en zo verliest Arsenal twee kostbare punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Brentfords controversiële gelijkmaker zou zo een enorme impact kunnen hebben op Arsenals strijd om de Premier League-titel. Een overwinning voor Arsenal zou hen acht punten voorsprong hebben gegeven aan de top van de Premier League, nu ligt de strijd weer helemaal open.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer