Ex-veldrijder Ben Turner pakt eerste profzege met winst in Ronde van Murcia, sterke Jordi Meeus sprint bergop naar derde plaats

Ben Turner (Ineos Grenadiers) heeft de Ronde van Murcia op z’n naam gebracht. De Brit haalde het in een sprint bergop voor Simon Clarke en onze landgenoot Jordi Meeus. Omwille van het slechte weer in Spanje werd de wedstrijd ingekort en de Collado Bermejo uit het parcours gehaald. In totaal bleef nog 183 km op de teller.

Bron: BELGA

In een snelle openingsfase slaagde niemand erin om weg te rijden uit het peloton dat verschillende keren in stukken brak. Toen de rust neerdaalde, kon dan toch een groep van vijf, in twee fases, ontsnappen. Het ging om Paul Ourselin, Harry Sweeney, José Garcia, Mateu Estelrich en Ivan Romeo. Meer dan 3:30 kregen ze nooit van het peloton, waar UAE Team Emirates controleerde.

Met Sweeney werd op 13 km van het eind de laatste vluchter ingerekend, het tempo ging de hoogte in, in de listige finale met veel haakse bochten en straatmeubilair gebeurde op zo’n 3 km nog een valpartij, waarbij onder meer Rojas tegen de grond ging.

In de sprint, op een lange hellende finish, zat Matteo Trentin te vroeg op kop en werd hij nog overvleugeld door Ben Turner en Simon Clark. Ook Jordi Meeus ging hem nog voorbij en eindigde als derde. Met Tim Wellens (zesde), Loïc Vliegen (achtste) en Milan Menten (negende) stonden er nog drie andere landgenoten in de top tien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is voor Ben Turner z’n eerste profzege. Vorig jaar liet hij zich opvallen in het voorjaar met een vierde plaats in de Brabantse Pijl, een elfde in Parijs-Roubaix en een achtste in Dwars door Vlaanderen. Hij volgt op de erelijst Alessandro Covi op.

Meeus: “Hier kan ik mee leven”

Na afloop toonde Jordi Meeus zich tevreden met zijn ereplaats. “De ploeg was echt geweldig”, liet hij optekenen. “We hadden een duidelijk plan. Indien ik me goed voelde, zou het team voor me werken in de sprint. Onderweg draaide het perfect en dat motiveerde me nog meer. Ik worstelde een beetje op de klim op 15 km van het eind, maar de ploegmaten leverden geweldig werk om me in de eerste groep te houden. Daarna ging het allemaal om positionering in de finale.”

Meeus timede perfect, zat goed vooraan, maar moest het tegen renners met een klimmersprofiel afleggen op de lastige helling. “Ik ben blij met mijn derde plaats en ook met mijn conditie na mijn zware valpartij in de Tour Down Under (waardoor hij niet meer startte in de tweede etappe, red.). Hier kan ik mee leven.”

Meeus start zondag ook in de Clasica de Almeria en bereidt zich daarna via de Ronde van de Algarve voor op het openingsweekend in Vlaanderen.

Meeus (rechts) snelde naar een derde plaats in Murcia.© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer