© BELGA

Johan Van Herck neemt afscheid als kapitein van Belgische tennisteams : “Het was een absolute eer, maar ik zeg vaarwel met een zwaar hart”

Johan Van Herck heeft op sociale media gereageerd op zijn vroegtijdig afscheid als kapitein van de Belgische Davis Cup- en Billie Jean King Cup-teams. De 48-jarige Kempenaar zou eind 2023 stoppen als kapitein, maar de Belgische Tennisfederatie gaf vrijdag al aan de samenwerking stop te zetten. De Belgische Davis Cup-mannen verloren vorig weekend in de kwalificaties met 3-2 bij Zuid-Korea en missen zo de groepsfase. Van Herck keek zaterdag met een goed gevoel, maar ook een bittere nasmaak, terug.

Maarten VanhoofBron: BELGA

“Het is met een zwaar hart dat ik jullie vandaag vaarwel zeg als kapitein”, opende Van Herck op Instagram. “Het was een geweldige rit voor ons allemaal. Het was een plezier en een absolute eer om de droom te beleven met twee Davis Cup-finales (in 2015 en 2017, red.) en nog enkele onvergetelijke confrontaties in de Billie Jean King Cup en Davis Cup. Het eindigt vandaag met een bittere nasmaak. We verdienden beter.”

“ Topsport draait om resultaten”, vervolgt hij. “Het is belangrijk constant vooruit te gaan. De basis daarbij zijn onze teamwaarden: respect, transparante communicatie, eerlijkheid, samenwerking en elkaar steunen in moeilijke tijden. Laten we onthouden wat we allemaal bereikt hebben samen, op en naast het veld. Ik zal jullie onvoorwaardelijke steun nooit vergeten.”

“De persoonlijke berichten die ik ontving waren hartverwarmend. Ik wil de fans, de spelers en de staf bedanken. Bedankt om me te vertrouwen, als coach en als persoon. Bedankt om alles te geven. Vanuit de grond van mijn hart wens ik beide teams een fantastische nieuwe start en het beste in hun toekomstige avonturen”, eindigde Van Herck.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer