Ondernemers zijn er niet over te spreken dat de Mieënbroekstraat wordt afgesloten. Ze vrezen vooral voor onveilige toestanden op de Zuiderring.© Chris Nelis

Voka stelt voor om snelheidsremmende maatregelen te nemen in Mieënbroekstraat

GENK -

Werkgeversorganisatie Voka stelt voor om snelheidsremmende maatregelen te nemen in de Mieënbroekstraat in Genk-Zuid in plaats van die af te sluiten zoals de stad Genk van plan is.

Heel wat ondernemers in Genk-Zuid zijn gekant tegen de knip in de Mieënbroekstraat. Een delegatie had vrijdagochtend hierover een onderhoud met burgemeester Wim Dries. “Het was een constructief gesprek”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. “We pleiten voor een duurzame en verkeersveilige aanpak van de situatie. In dat kader zijn de plannen die voorliggen niet de juiste oplossing. Het lost het parkeren van vrachtvervoer niet op. Er is enkel een verschuiving van verkeersdrukte naar de Swinnenwijerweg en naar het kruispunt met Zuiderring. De stad wil dat kruispunt herinrichten. Maar dat gaat de drukte niet oplossen. Ook de dode hoek blijft een issue, vrachtwagens zien onvoldoende fietsers en auto’s. Ons voorstel is om niet te knippen maar om snelheidsremmende maatregelen te nemen. En om in samenwerking met de lokale bedrijven het vrachtwagenparkeren aan te pakken. Binnen 2 jaar verschuift de verkeersdrukte omdat containertransporten verplaatst worden naar Port of Limburg en door de aanleg van een verbindingsweg met de Mondeolaan. Dinsdag hebben we voor de gemeenteraad nog voorafgaand gesprek met burgemeester Dries. We geloven dat we dit samen met de stad kunnen aanpakken.”

De VIG (Verenigde Industriëlen van Genk) is al negen maanden bezig met het dossier rond het afsluiten van de Mieënbroekstraat. “We hebben de voorstellen om snelheidsremmende maatregelen te nemen ook al voorgelegd aan de stad Genk”, zegt Ruben Grauls, manager van Lokale Netwerken van het VKW. “Terwijl in maart 2022 de stad met de omwonenden aan tafel ging zitten, werd in mei 2022 pas advies gevraagd aan de ondernemers. Maar de grondig gestaafde reacties werden genegeerd. We hopen alsnog dat de stad kiest voor het gezond verstand en snelheidsremmende maatregelen in plaats van het afsluiten van de weg.”(cn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer